Samen beslissen in de spreekkamer betekent dat de patiënt (en/of ouders van jonge patiënten) samen met de arts zorg-gerelateerde keuzes maken. Deze keuzes worden gebaseerd op actuele informatie over de aandoening en de behandelopties, en zijn afhankelijk van de voorkeuren van de patiënt (en ouders).
Een keuzehulp is een hulpmiddel voor patiënten (en ouders van jonge patiënten) om het samen beslissen makkelijker te maken. Een keuzehulp bevat informatie over de aandoening en de behandelopties. Een keuzehulp bevat daarnaast vragen die de voorkeuren van patiënten en ouders toetsen. Het doornemen van een keuzehulp helpt daarom in het verkrijgen van informatie over de behandelopties en in het verkennen van de eigen voorkeuren.
Wie kan meedoen?
U kunt meedoen indien u (samen met uw kind) al hebt besloten om de oorschelp wel of juist niet te laten opereren. Wij zoeken 5 à 10 deelnemers.
Wat houdt meedoen in?
Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen rondom de besluitvorming. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan een online groepsinterview van 60 minuten. Tijdens dit interview kunt u uw ervaringen delen. Hiernaast zullen wij samen in kaart proberen te brengen wat patiënten en ouders van patiënten nodig hebben voor het maken van een weloverwogen keuze.
Wilt u meedoen of meer weten?
Neem dan contact op met Elsa Ronde, arts-onderzoeker kinderplastische chirurgie in het Amsterdam UMC.
E-mail: e.m.ronde@amsterdamumc.nl