Veilige zorg in Amsterdam UMC
Bezoek ontvangen
De algemene bezoektijden van Amsterdam UMC zijn van 11.00 uur tot 20.00 uur. Er zijn maximaal 2 volwassen bezoekers tegelijk toegestaan per patiënt. Er mogen maximaal 2 kinderen onder de 13 jaar mee met een volwassen bezoeker.
Uw bezoekers zijn van harte welkom op Amsterdam AMC. Wel vragen we u om niet met te veel mensen tegelijk aan het bed te zitten. Vraag uw bezoekers hun komst zoveel mogelijk met elkaar af te stemmen. Respecteer ook de rust en de privacy van de andere patiënten op de afdeling.
Mensen die last hebben van verkoudheid, griep of andere besmettelijke ziekten, kunnen hun bezoek aan u beter uitstellen. Veel patiënten hebben door hun ziekte minder weerstand en kunnen sneller ziek worden.
Uitzonderingen op bezoekregels
- Voor de Intensive Care Volwassenen gelden andere bezoektijden. Voor locatie AMC: Intensive Care Volwassenen Amsterdam UMC, locatie AMC Locatie VUmc: Intensive Care volwassenen Amsterdam UMC, locatie VUmc.
- PACU: bezoek tussen 19.00 en 20.00 uur.
- SEH: geen vaste bezoektijden.
- Verloskunde en kinderafdelingen: bezoek in overleg met de afdeling en ouders.
- Sommige verpleegafdelingen hebben ook afwijkende bezoektijden en –regels. Als dit het geval is, hoort u het van de afdeling zelf.
- Neurocentrum, locatie AMC bezoek tussen 11.00 en 13.00 en tussen 16.00 en 19.30 uur.
Mondneusmasker (mondkapje)
Het is niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in Amsterdam UMC. Uiteraard mag u dit wel doen. Patiënten vragen we een mondneusmasker te dragen als zij koorts en/of luchtwegklachten hebben, maar toch naar het ziekenhuis moeten en kunnen gaan.
Geen handen schudden
Wij begroeten u zonder handen te schudden. Dit doen wij om de verspreiding van virussen en bacteriën te verkleinen in ons ziekenhuis.
Begeleiders bij een afspraak
Heeft u een afspraak bij Amsterdam UMC? Dan mag u maximaal 2 begeleiders meenemen.
Besmetting voorkomen
Bent u patiënt?
Bel naar de afdeling als u te ziek bent om te komen. Heeft u koorts en/of luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid), maar moet en kunt u naar het ziekenhuis komen? Draag dan alstublieft een mondneusmasker om besmetting te voorkomen. U kunt een mondneusmasker krijgen bij de centrale balies van het ziekenhuis.
Bent u bezoeker?
Kom alstublieft niet naar het ziekenhuis als u koorts en/of luchtwegklachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid. Hiermee voorkomt u mogelijke besmetting van patiënten, bezoekers en medewerkers in het ziekenhuis. Is bezoek noodzakelijk? Overleg dan eerst met de afdeling of u toch kunt komen, en draag een mondneusmasker bij uw bezoek. U kunt een mondneusmasker krijgen bij de centrale balies van het ziekenhuis. Verlaat na uw bezoek alstublieft direct het ziekenhuis.