Vanaf het moment van de oproep mag u niet meer eten en drinken, tenzij anders met u wordt afgesproken. Op de afdeling Nefrologie/Niertransplantatie ondergaat u in korte tijd een aantal onderzoeken: röntgenfoto, hartfilmpje (ECG), bloedbepalingen, urinebepalingen en lichamelijk onderzoek. Misschien moet u voor de transplantatie nog dialyseren. Deze onderzoeken worden allemaal gedaan voordat de definitieve beslissing wordt genomen of de niertransplantatie doorgaat.
-
Deze verpleegafdeling bevindt zich in het Amsterdam UMC, locatie AMC, afdeling H5Zuid.
Telefoonnummer: 020 - 5666003
Bezoektijden: van 11:00 tot 20:00 uur (maximaal 2 bezoekers) -
De verpleegafdeling Niertransplantatie bevindt zich in Amsterdam UMC, locatie AMC, in bouwdeel H op de vijfde verdieping (H5 Zuid). Om er te komen neemt u de hoofdingang en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Steek het plein over en sla rechtsaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel H aan uw rechterhand. Neem de lift naar de vijfde verdieping, loop rechtdoor de gang in en meld u bij de balie.
-
-
U wordt geopereerd zodra de chirurg een operatiekamer en operatieteam tot zijn beschikking heeft. Er wordt altijd geprobeerd de transplantatie zo snel mogelijk uit te voeren, het liefst 24 uur nadat de nier is uitgenomen bij de donor. Het duurt soms even voordat u geopereerd wordt, bijvoorbeeld omdat acute operaties bij levensbedreigende situaties altijd voorgaan. U maakt van tevoren kennis met de behandelend arts.
Opnamegesprek
In het opnamegesprek komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de AMC-medewerkers die u verzorgen en behandelen, zoals uw allergieën, thuissituatie en dieetwensen. Als uw opname langer dan vijf dagen duurt, krijgt u een vaste verpleegkundige toegewezen. De verpleegkundige neemt de voortgang met uw door en zorgt er voor dat uw zorg is afgestemd met alle zorgverleners.
Na de operatie
Als uw operatie klaar is wordt uw contactpersoon door het personeel van de verkoeverkamer of de Intensive Care gebeld. Hij of zij krijgt dan informatie over uw gezondheidstoestand. De verkoeverkamer is de ruimte waar u bijkomt van de narcose. Na de behandeling licht de arts u in over zijn of haar bevindingen.
Tijdens uw opname op de afdeling Nierziekten/Niertransplantatie krijgt u zorg die gericht is op het onderzoek naar nierziekten en de behandeling hiervan. Wij combineren patiëntenzorg met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.
Meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op uw opname (locatie AMC)
-
Het is prettig om te weten wat u kunt verwachten tijdens uw verblijf in Amsterdam UMC. Tijdens uw verblijf krijgt u te maken met verschillende medische behandelaars. Het is belangrijk dat u weet wie deze behandelaars zijn en wat hun verantwoordelijkheden zijn.
- • Hoofdbehandelaar kliniek: Dit is de internist-nefroloog die verantwoordelijk is voor uw medische zorg tijdens de opname. Hij of zij zorgt voor de kwaliteit, coördinatie en continuïteit van uw behandeling en werkt samen met verpleegkundigen en zaalartsen.
• Medebehandelaar: Dit is een medisch specialist die vanwege zijn of haar deskundigheid een gedeelte van de onderzoeken en behandeling op zich neemt. Tijdens de opname voor een niertransplantatie is de vaatchirurg de medebehandelaar.
• Behandelaar: De dagelijkse zorg wordt uitgevoerd door de zaalartsen (artsen in opleiding tot internist/nefroloog en physician assistants). De zaalartsen staan onder supervisie van de hoofdbehandelaar kliniek.
• Consulent: Dit is een specialist of professional die door de zaalarts wordt ingeschakeld voor advies over een deel van uw behandeling. Dit kan bijvoorbeeld een fysiotherapeut, cardioloog, diëtist of maatschappelijk werker zijn.
Op de afdeling Nierziekten/Niertransplantatie heeft u dagelijks contact met de zaalarts. Tijdens de artsenvisite kunt u vragen stellen over uw behandeling.Verder werken op de afdeling artsen, physician assistants, verpleegkundigen, zorgassistenten, voedingsassistenten en secretaresses nauw samen om u de best mogelijke zorg te bieden. Als het nodig is, worden andere specialisten ingeschakeld, zoals een diëtist, fysiotherapeut, maatschappelijk werker of geestelijk verzorger.
-
Voordat u naar huis gaat heeft u een ‘ontslaggesprek’. De arts of verpleegkundige bespreekt met u hoe de opname is verlopen, uw vertrek, de nazorg en uw vragen. Lees meer over naar huis gaan en nazorg na uw opname of verblijf. Van de zaalarts krijgt u uitleg over bv de medicatie die u na ontslag dient te gebruiken en leefregels.
-
Content
Patiënteninformatie
Alle patiënteninformatie van Nefrologie (nierziekten
Alle zorgverleners van Nefrologie (nierziekten)