Wat is de Dutch Acute Stroke Audit (DASA)?
De DASA is een kwaliteitsregistratie waarin alle patiënten met een beroerte (CVA) in heel Nederland geregistreerd worden. Een kwaliteitsregistratie levert informatie op waardoor dokters, patiënten en zorgverzekeraars inzicht krijgen in de kwaliteit van zorg bij patiënten met een beroerte. Betrouwbare gegevens over de uitkomsten van behandelingen zijn zeer nuttig om de zorg doorlopend te beoordelen en waar nodig verder te verbeteren.
Wat kunt u verwachten?
Drie maanden nadat u een beroerte heeft doorgemaakt, neemt een verpleegkundige van het Neurocentrum AMC telefonisch contact met u op. Het gesprek duurt 5 á 10 minuten.
Tijdens dit contact stelt de verpleegkundige een aantal vragen aan u. Door deze vragen kan de verpleegkundige bepalen hoe het verschil is in uw zelfstandig functioneren voor en na de beroerte.
Hierbij moet u denken aan activiteiten als voor uzelf zorgen en het uitvoeren van taken en activiteiten zoals huishoudelijke taken, maar ook of u weer kunt werken, hoeveel u weer werkt en of u uw hobby’s weer hebt opgepakt.
Ook vraagt de verpleegkundige naar klachten die u nog heeft door de beroerte. Wanneer uzelf de vragen niet kunt beantwoorden vraagt de verpleegkundige een persoon die op de hoogte is van uw dagelijkse leven.
Hoe zit het met uw privacy?
De kwaliteitsregistratie voldoet aan de privacywet en -regelgeving. Daarnaast beschikt de kwaliteitsregistratie over alle veiligheidscertificaten die nodig zijn. De gegevensverwerking gebeurt volledig anoniem. Uw gegevens kunnen niet worden gekoppeld aan uw persoon.
Er zijn geen kosten aan het meedoen van de kwaliteitsregistratie verbonden.
Wat zijn de gevolgen voor behandeling?
Het verzamelen van gegevens voor registratie heeft geen invloed op uw behandeling.
Heeft u nog vragen, of wilt u meer informatie over de kwaliteitsregistratie CVA, neem dan contact op met uw zorgverlener.