U komt naar de afdeling Revalidatie voor een spierkrachtmeting. In deze folder krijgt u informatie over wat een spierkrachtmeting is en waarom u die krijgt. U leest ook hoe u zich moet voorbereiden, hoe de spierkrachtmeting gaat en hoe u de uitslag krijgt.

Wat is een spierkrachtmeting en waarom krijgt u een spierkrachtmeting?

Een spierkrachtmeting is een onderzoek in het Bewegingslaboratorium bij de afdeling Revalidatie. Wij kunnen dan zien hoeveel kracht u in de spieren van uw bovenbeen en/of onderbeen heeft. Ook kunnen we bekijken of de spierkracht na een tijd beter of slechter is geworden.

Hoe gaat een spierkrachtmeting?

U zit op een speciale stoel. Wij maken dan uw been vast aan het bewegende deel van het apparaat dat de spierkracht meet (zie de afbeelding). Daarna leggen wij uit welke bewegingen u moet maken. Bijvoorbeeld het strekken en buigen van uw knie. Na een aantal keren oefenen moet u deze beweging zo krachtig mogelijk maken.

Officiele foto spierkrachtmeting juni 2012

Spierkrachtmeting

Hoe bereidt u zich voor op een spierkrachtmeting?

U mag tijdens de meting geen lange broek aan hebben. De enkel en knie moeten zichtbaar zijn. U mag wel een korte broek aan.

Hoe lang duurt een spierkrachtmeting?

Een spierkrachtmeting duurt ongeveer 60 minuten.

Waar moet u zich melden?

U meldt zich bij de polikliniek Revalidatie van Amsterdam UMC, locatie AMC. Dit is in de kelder van het Polikliniekgebouw A - in ruimte A01.

Hoe krijgt u de uitslag?

De revalidatiearts bespreekt met u de uitslag van de spierkrachtmeting. Dit gebeurt op de volgende controle-afspraak. Als u niet meer op controle hoeft te komen zal de revalidatiearts u bellen.

Heeft u vragen?

Als u nog vragen heeft over de spierkrachtmeting, bel dan gerust. U kunt bellen met het Bewegingslaboratorium, telefoon: 020-56 67614.

Kunt u niet op de afspraak komen?

Bel dan zo snel mogelijk de afsprakenbalie, telefoon: 020-56 63345.