Wanneer doet u de test?
Op …………..dag ………. / …………… / ……….. doet u ’s morgens voor 10.00 uur de zwangerschapstest met de eerste ochtend urine. Voer de test niet voor de afgesproken datum uit, de test is alleen op de afgesproken datum betrouwbaar.
Doorgeven uitslag zwangerschapstest voor 11 uur via Mijn Dossier
- Maak altijd een nieuw bericht aan, ga niet door in een oud bericht.
- Kies ‘Een bericht verzenden’
- Kies ‘Bericht aan polikliniek of afdeling sturen’
- Kies ‘Mijn uitslagen’
- Kies ‘Voortplantingsgeneeskunde AMC’
- Typ bij onderwerp: uitslag zwangerschapstest positief of uitslag zwangerschapstest negatief
- ‘Uw bericht invoeren’: als u bent gaan menstrueren, graag ook alvast de eerste dag van de menstruatie doorgeven [datum].
- Kies verzenden
Heeft u bloedverlies of bloedverlies (gehad)?
- U moet de test altijd uitvoeren op de afgesproken datum;
- Stop niet op eigen initiatief met medicatie;
- Als u zwanger bent in een met hormonen ondersteunde cyclus en u heeft bloedverlies, stop niet met uw medicatie, maar ga door met Utrogestan© en Progynova©.
Bent u nog niet gaan menstrueren in een met hormonen ondersteunde cyclus?
Dan komt dit doordat het gebruik van Utrogestan© en Progynova© de menstruatie kan tegenhouden ook bij een negatieve zwangerschapstest. Alleen de zwangerschapstest zal u dus uitsluitsel geven of u zwanger bent.
Zijn er embryo’s ingevroren?
Heeft u 3-5 dagen geleden een eicelpunctie gehad? Dan krijgt u binnen 7 werkdagen na de embryoplaatsing een bericht via “Mijn Dossier” waarin staat hoeveel embryo’s zijn ingevroren. Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Dan kunt u deze stellen bij uw eerstvolgende afspraak. Let op, u kunt dit bericht alleen ontvangen als u “Mijn Dossier” geactiveerd heeft. U activeert dit via de website met uw DigiD.
Leefstijl adviezen
Houd u aan de instructies die u heeft gekregen bij de follikelpunctie. Na de embryoplaatsing kunt u uw normale leven weer hervatten. U kunt bijvoorbeeld weer sporten en ook kunt u weer gemeenschap hebben. Indien u nog last heeft van de punctie, is het verstandig om rustig aan te doen totdat de klachten (vrijwel) zijn verdwenen.
Roken en het drinken van alcohol hebben een negatief effect op het ontstaan van een zwangerschap. U gaat door met het gebruik van foliumzuur (400mcg).
Als u zwanger bent is het belangrijk dat u uw leefstijl aanpast. Informatie hierover vindt u in de brochure ‘Zwanger!’ van het RIVM https://www.pns.nl/documenten/folder-zwanger.
Wachtweken
De verpleging en de artsen van het CVV weten dat dit een zware tijd voor u kan zijn. Als u eens behoefte heeft om daarover te praten of vragen te stellen kan dat altijd. U kunt ook een afspraak maken met de speciaal aan het CVV verbonden counselor. Dan kunt u in rustigere omstandigheden de zaken op een rijtje zetten en handvatten krijgen om beter met uw situatie te leren omgaan. Ook contact met lotgenoten kan helpen. De patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek Freya (www.freya.nl) kan hierbij bemiddelen.
Vragen
Hebt u nog vragen en/of opmerkingen, dan kunt u ons een bericht sturen via “Mijn Dossier” te bereiken via de app ‘Mijn Amsterdam UMC’ of via de website www.mijndossier.amsterdamumc.nl . Dit is de enige veilige manier om met het ziekenhuis te communiceren. Maak altijd een nieuw bericht aan, ga niet door in een oud bericht.
Voor lichamelijke klachten of spoedeisende vragen neemt u telefonisch contact op met het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde, tel. 020-5664287 (tijdens werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur of via de centrale en vragen naar dienstsein CVV). Wij vragen u altijd om uw patiëntnummer in verband met patiënt veiligheid. Bij grote spoed kunt u ook contact opnemen met uw gynaecoloog in uw regio die u verwezen heeft of buiten kantooruren van het CVV met de spoedeisende hulp vrouwenziekten (SEHV) op H3zuid op telefoon 020-5661500.